Grote en kleine mensen

Zondag 6 april kwamen met een vijftigtal grote en kleine mensen een dag samen in de Heerlijckyt van Elsmeren in Geetbets om een dag rond passie en droomjob te werken. Dit was de vijfde keer dat we evenement rond passie organiseerden met een bende enthousiastelingen. We kiezen er elk jaar voor een andere insteek te nemen. Dit jaar waren we heel benieuwd hoe het zou zijn als we kinderen en jongeren samen met volwassenen aan de slag laten gaan.

Het was heel boeiend om te merken hoe de nieuwsgierigheid, de speelsheid en de onbevangenheid van de kinderen echt een meerwaarde betekende voor de dag. Door hun tussenkomsten daagden ze de volwassenen uit woorden uit te leggen die we normaal gezien heel gewoon vinden. Je moest telkens weer op zoek naar andere woorden om uit te leggen wat je bedoelde. Ze zorgden er ook voor dat je voortdurend met onverwachte zaken te maken kreeg. De verbondenheid tussen de verschillende generaties was ook mooi om te zien.

In mei ga ik met een aantal kinderen van 11-12 jaar op bezoek bij het managementteam van een voorziening voor mensen met een beperking. We gaan aan de slag met een organisatievraagstuk. Ik ben echt benieuwd naar wat er gaat gebeuren. Ik houd ervan dit soort experimenten op te zetten en op die manier te kijken wat er gebeurt, wat het ons oplevert en op welke manier we dit verder vorm kunnen geven. De open, eerlijke en nieuwsgierige blik van kinderen probeer ikzelf ook te bewaren. Er gaat echter niets boven “the real stuff”. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

________________________________________________

Verslagen van de Dag van de Passie vind je hier en hier.

De cartoon bij dit artikel is getekend door creatieve duizendpoot Kristien Joly. Haar site vind je hier.