Inspirator

Vorige week voor de zevende keer een dag les gaan geven aan een groep van ongeveer 100 laatstejaars Pedagogische Wetenschappen van de K.U.Leuven. Thema: de rol van orthopedagogen bij het uitbouwen van organisatiebeleid en het stimuleren van samenwerking.

Op twee keer twee uur passeert er heel wat. Ik vind het zelf vooral belangrijk een aantal kaders mee te geven en de studenten te inspireren, zodat ze – want voor hen wordt het binnenkort ‘voor echt’ – in hun loopbaan deze twee belangrijke rollen ook kunnen en willen opnemen.

Twee uur na het college kreeg ik onderstaande mail.

Ik wil hem graag delen. Ik kreeg er kippenvel van.

Beste Koen,

Omdat ik weet hoe deugd zo’n mail kan doen, omdat ik dit kwijt wil aan jou, omdat mensen elkaar moeten en kunnen inspireren:

Jouw college vandaag was ongelofelijk inspirerend. Wat ik je gaf als feedback: dat je positivisme me bijblijft, dat meende ik ook echt. Ik moet volgend jaar nog stage doen (ik doe mijn 5 jaar pedagogische wetenschappen in 6 jaar), en heb hier veel nuttige info uitgehaald voor mijn stage.
Maar niet alleen als orthopedagoog-stagiair. Ook als vrijwilliger, als kernlid van een jongerenvereniging in het Leuvense, als mens,… heb ik een aantal nuttige elementen kunnen halen. Jouw enthousiasme en passie waren overigens ‘besmettelijk’. Ik ken dat uit mijn eigen leven: laat mij over mijn passies praten (cultuur en koffie/proeven) en ik kan er urenlang een uiteenzetting over geven. Het is dan altijd fijn om gelijkgestemde mensen tegen het lijf te lopen.

Soms zijn er mensen (docenten, bekendheden, vrienden,…) die mij ongelofelijk kunnen boeien met hun verhaal. En jij bent daar één van. Merci!

Hopelijk tot snel, ergens in Leuven, één of andere werkgerelateerde plek of een terrasje!

een zeer warme groet,
J.

Mission accomplished.