Let the magic happen

Van 3 tot 8 april werkte ik voor de tweede maal mee aan Connect Conference, een internationale jongerenconferentie die voor de tweede maal (na 2015) in België georganiseerd werd. De deelnemers zitten allemaal in het laatste jaar van het middelbaar. Er wordt ruimte gemaakt voor inspiratie, workshops, verbinding, feesten, mekaar leren kennen, … Alle medewerkers zijn vrijwilligers die vanuit hun eigen passie deze conferentie ondersteunen.

Ik begeleidde onder andere een workshop voor tien jongeren met als titel “Let the magic happen”. Drie namiddagen gingen we samen rond dit thema aan de slag. Op dag 1 onderzochten we wat magische momenten zijn en hoe deze kunnen ontstaan. Op de foto hierboven zie je enkele van de zaken die zeker een rol spelen. Ik haal er een aantal uit die voor mij belangrijk zijn:

  • nieuwsgierigheid
  • open staan voor het onverwachte
  • genieten van de kleine dingen
  • verwondering, ook over dagelijkse kleine zaken

Op dag 2 ontwierpen we een aantal experimenten om magische momenten te creëren op de conferentie. De zoektocht op zich was al magisch. Er waren drie Russische jongeren voor wie het Engels heel moeilijk was. ‘t Was mooi om te zien hoe we met handen en voeten, het beetje Russisch van één van de Letse jongeren en Google Translate heel ver geraakten. Eén van de mooie zaken die we deden was een heel korte flashmob die we regelmatig herhaalden. Minder dan 30 seconden dansten we samen op het refrein van de Ketchup song. Nu zit ook jij met dat nummer in je hoofd. 🙂

Op dag 3 richtten we onze blik op het dagelijkse leven na de conferentie. Ik nodigde iedereen uit na te denken over kleine magische momenten die ze zelf kunnen creëren. Heel fijn om te zien dat het vaak niet om de grote zaken gaat. Wel om kleine zaken zoals:

  • tijd maken om ‘s morgens uit het raam te kijken en te genieten van de natuur
  • vriendelijk goeiemorgen zeggen tegen mijn medeleerlingen
  • muziek op te zetten tijdens de middagpauze

Ook jij kan magische momenten creëren in je dagelijkse omgeving. Ze geven veel positieve energie en goesting. Geniet ervan!