24 april 2023 – 9-17u – Leuven – €250

Trek uw plan. Sturen op zelfsturing (5de editie)

Zelfsturing. Zelforganisatie. Heel boeiende begrippen om mee aan de slag te gaan. Zeker in deze tijd waar alles constant in beweging is.

Medewerkers uitdagen en ondersteunen om leiderschap te tonen is essentieel om als organisatie te groeien en bloeien.

Op deze leerdag kan je komen ontdekken wat zelfsturing voor jouw organisatie kan betekenen, hoe je dit dan het beste aanpakt en welke tools er zijn om je medewerkers en leidinggevenden hierbij te ondersteunen.

Je ontdekt 10 succesfactoren die ervoor zorgen dat zelfsturing verankerd wordt in de werking en op die manier bijdraagt aan straffe resultaten.

Doelgroep

Iedereen die aan de slag wil met zelfsturing in zijn team of organisatie. Het maakt niet uit welke rol je opneemt.

Resultaat

Je ontdekt tien succesfactoren om zelfsturing en zelforganisatie in jouw context te laten werken.
Je leert concrete en bruikbare tools om hiermee aan de slag te gaan.
Je krijgt goesting om dit meteen te vertalen in je organisatie.
Je krijgt de toolbox mee naar huis.

Inhoud

  • Zelfsturing: wat is het?

  • 10 succesfactoren ontdekken

  • Do's & don'ts

  • Concrete tips

  • Concreet aan de slag in je eigen organisatie

Begeleider: Koen Joly

Zelfsturing is een thema dat me al jaren aanspreekt. Op basis van wat ik leerde – zowel vanuit kaders en theorie als vanuit de jarenlange ervaring in het ondersteunen van organisaties – ontwierp ik een toolbox rond zelfsturing. Hierin zitten 10 succesfactoren voor zelfsturing.

Ik deel heel graag mijn jarenlange ervaring en zoek graag samen met jou wat bij jou kan werken. Ik geloof niet in één of enkele zaligmakende methodieken. Het is vooral voortdurend zoeken naar wat werkt in een bepaalde situatie. Net dat maakt het zo boeiend.

Deelnemers vertellen

Voor iedereen die graag geïnspireerd wil worden, zeker deelnemen aan deze fijne, boeiende, verfrissende en interactieve workshop!
Koen pakt de workshop heel goed aan en betrekt alle deelnemers. De online-aanpak in Coronatijden is verfrissend en houdt de deelnemers bij de les.
Koen kent de kunst om mensen een gevoel van welkom te geven, op het gemak te stellen, en tegelijk de aandacht te vestigen op een thema en daarin lijn vast te houden. Sterk!!
Fijne luchtige en creatieve manier van workshop geven. Geeft zin om hier verder mee aan de slag gaan. Toffe mens om naar te luisteren en kan zeer goed boeien.
Ik dacht bij zelfsturing aan het geheime toverdrankje dat ons allemaal ineens gelukkig gaat maken op het werk. Koen ontrafelt het toverdrankje, verklapt de ingrediënten en leert er ons mee koken.
En je moet geen topchef zijn.
Heel leerrijk en verrijkend!
Heel flexibel.
Ik kan aan de slag gaan.
De kaartjes zijn heel duidelijk en handig.