21 & 22 juni 2023 – 9-17u – Leuven – €500

 

Mensen in beweging. Een duik in methodieken (4de editie)

Organisaties zijn constant in beweging. Je kiest er vanuit je visie, missie en waarden zelf voor om zaken te veranderen. Andere veranderingen overkomen je – of zo lijkt het vaak.
Dit brengt heel wat spanningen en uitdagingen met zich mee. Eén van de grote uitdagingen is mensen meekrijgen in deze veranderingen.

Tijdens deze tweedaagse focussen we op methodieken om dit mogelijk te maken.
We duiken in een heel aantal methodieken om op die manier te voelen welke je kan gebruiken in je eigen context.
Heel interactief worden methodieken aangebracht, met veel aandacht voor concrete oefeningen. Jouw context en ervaringen worden steeds meegenomen doorheen de opbouw van de tweedaagse.

Doelgroep

Iedereen die met groepen werkt. Leidinggevenden en stafmedewerkers die veranderingen begeleiden, projecten begeleiden en hun medewerkers willen motiveren en in beweging brengen. Coaches en facilitatoren die het eens op een andere manier willen aanpakken.

Resultaat

We maken samen een kookboek waar je zelf mee aan de slag kan. Je zal je eigen weg kunnen zoeken, vertrekkend vanuit je eigen competenties, organisatiecultuur en goesting.

Inhoud

Enkele rode draden:

  • Beweging brengen bij verschillende doelgroepen (individuele medewerkers, vrijwilligers, teams, de hele organisatie, …)
  • Beweging brengen vanuit verschillende rollen (vergadervoorzitter, leidinggevende, stafmedewerker, projectbegeleider, …)
  • Beweging brengen met verschillende doelen (motiveren, in beweging brengen, kennismaken, brainstormen, beslissen, strategievorming, …)

Aan de hand van deze rode draden en jouw concrete vragen en verwachtingen, duiken we in allerlei methodieken.

Begeleider: Koen Joly

Zelf al meer dan vijfentwintig jaar begeleider van groepen in verschillende rollen. Ik geloof erin dat mensen in beweging brengen de sleutel is om ze mee te nemen in veranderende contexten. Kunnen putten uit een breed arsenaal methodieken en deze constant aanpassen aan wat nodig is om mensen te motiveren, mee te nemen en uit te dagen, is hiervoor de sleutel.

Ik deel heel graag mijn jarenlange ervaring en zoek graag samen met jou wat bij jou kan werken. Ik geloof niet in één of enkele zaligmakende methodieken. Het is vooral voortdurend zoeken naar wat werkt in een bepaalde situatie. Net dat maakt het zo boeiend.

Deelnemers vertellen

Echt doen. Helemaal anders als andere bijscholingen.
De nadruk ligt op het doen.
Weg met tafels en papier!
Manu Gilis
Stel jezelf open en laat je onderdompelen.
Denk, durf, doe!
Aurora
2 dagen plezier.
Duiken en zien waar je terecht komt.
Heel praktisch & toepasbaar.
An Vanuytrecht
Open, creatief.
Niets moet, alles kan!
Linda Moonen