NIEUWE DATUM: 22 maart 2023 – 9-17u – Leuven – €299

 

Storytelling. De kracht van verhalen

(Met Jappe Delva - storyteller)

Storytelling is uitgegroeid tot een krachtig hulpmiddel voor organisaties om hun waarden te communiceren. Ook de overheid vermeldt storytelling in het nieuwe kwaliteitsdecreet. Effectieve storytelling kan dienen als indicator voor de algemene kwaliteit van een organisatie.

 

Een belangrijk aspect van storytelling is het vermogen om authenticiteit over te brengen. De manier waarop een organisatie haar verhaal vertelt, kan haar oprechtheid en transparantie onthullen, die zeer gewaardeerd worden door de cliënten. Door betekenisvolle verhalen te delen, kunnen organisaties laten zien dat ze oprecht om hun cliënten geven en zich inzetten voor het leveren van kwaliteitsvolle ondersteuning.

Doelgroep

Iedereen die geïnteresseerd is in hoe storytelling een meerwaarde kan betekenen in hun welzijnsorganisatie.
Leidinggevenden, stafmedewerkers en basismedewerkers die met storytelling aan de slag willen.

Resultaat

Tijdens de workshop verdiep je je in de grondbeginselen van het vertellen van verhalen. Deze vaardigheden zijn essentieel, omdat ze je helpen complexe concepten effectief over te brengen aan alle belanghebbenden.

Zo wordt storytelling een praktische tool. Je kan die inzetten in het kader van kwaliteitszorg en tal van andere aspecten van je werking. Denk maar aan je jaarverslag, folders, website, …

Inhoud

  • Wanneer is een verhaal een verhaal

  • Essentiële onderdelen van een verhaal

  • Goede vragen om mensen hun verhaal te laten doen

  • Verschillende vormen

  • Zelf aan de slag

Begeleiders: Koen Joly & Jappe Delva

Koen: al jaren gepokt en gemazeld in kwaliteitszorg binnen. welzijn. Eerst als kwaliteitscoördinator, ondertussen twintig jaar als organisatiecoach. Getriggerd door hoe je kwaliteitszorg op een pragmatische en verstaanbare manier kan vormgeven en vertalen.

Jappe: storyteller in hart en nieren. Verhalen vormgeven en delen is zijn passie. Hij geeft er opleiding rond en trekt de wereld rond als verteller.
Geïnspireerd door hoe verhalen ook binnen de context van kwaliteitszorg een plaats kunnen krijgen.